Boemerang

Jonggivers mei 2021: Boemerang Mei

Geachte jonggivers,

Het is weer mei en in mei leggen alle vogels een ei, maar hoe weet een vogel nu de weg naar Afrika? In welke richting en hoe lang een vogel trekt is aangeboren. Jonge vogels volgen dus instinctief een bepaalde richting en afstand. Volwassen vogels die al een keer in het overwinteringsgebied zijn geweest, kunnen hun oriëntatie aanpassen indien nodig. Daarnaast gebruiken vogels ook verscheidenen navigatiemethoden waaronder de zon en de sterren, landschapskenmerken (rivieren, bergen, ..) maar ook het aardmagnetisch veld dat is als het ware hun innerelijke kompas.

Welpen mei 2021: Boemerang mei

Coucou lieve welpen,

Hopelijk zijn jullie al een beetje bekomen van de mega fantastische welpendag en zijn jullie klaar voor weer een nieuwe maand vol scouts! Mei is een zalige maand, de dagen worden opmerkelijk langer, het wordt warmer en in mei leggen alle vogels een ei.

Zondag 2 mei - 9:30 tot 12:15 Jinsspel

Kapoenen mei 2021: BOEMERANG MEI

Dit zijn de beste ideeën voor deze lente | Het ParoolLente type - Asteria Coaching10 hondentips</body></html>

Givers mei 2021: Boemerang Mei 2021

Liefste Givers, het voelt alsof we nog maar net begonnen zijn aan het scoutsjaar en we zitten alweer aan de voorlaatste maand... Maar niet getreurd liefste givers, want behalve nieuwe plantjes en diertjes heeft de maand mei ook nog enkele waanzinnige vergaderingen voor jullie in petto! Lees zeker goed na, deze boemerang zou je er zomaar eens van kunnen overtuigen dat niet december maar mei de echte feestmaand is van het jaar!

Zondag 2 mei - Bosspel - 9u30-12u15