Info Jonggivers

De jonggidsen en jongverkenners zijn de meisjes en jongens van 11 tot 14 jaar. Ze maken zelf een kampvuur, ze slapen op kamp in een tent, ze maken fietstochten, ze doen grotere bosspelen, ze leren sjorren, ...

Jonggivers

Jonggivers december 2021: BOEMERANG DECEMBER 2021

Heyoooo luitjessss!!
Na jullie heldhaftige ontsnapping uit gevangenis-4811 staat er weer een maand vol geweldige (koude) vergaderingen op jullie te wachten. Sinterklaas, de kerstman, dag van de ninja of wereld brownie-dag (wut?), geen saaie zondagen (of zaterdagen) met de scouts deze maand!

Zondag 5 December: 9:30-12:15, Sintspel

Wie heeft zijn kerstboom en kerstversiering al klaargezet? Veel te vroeg! Eerst komt de enige man ter wereld die niet gearresteerd wordt wanneer hij met een paard over daken loopt nog langs. Niet te missen!

Weekend/Kamp

Gevangenis weekend

12 Nov tot 14 Nov
Jonggivers

Jonggivers november 2021: BOEMERANG NOVEMBER 2021

Dag beste jonggivers!

Voila! Nu dat oktober voorbij is kunnen we terug aan een nieuwe maand beginnen vol met nieuwe vergaderingen en natuurlijk mogen we ons WEEKEND niet vergeten. Wij kijken er alvast heel hard naar uit. Vergeet zeker niet de weekendbrief te lezen! Moest je nog vragen hebben kan je altijd een mailtje sturen. 

Erg veel leesplezier!

Zondag 7 november - 9u30-12u15 - Patrouillespel

Jonggivers oktober 2021: Boemerang Oktober

Hey liefste jonggivers!!

De eerste boemerang van het jaar!! Hierbij delen we al meteen de data van het eerste weekend mee: 12-14 november 2021. Hou dit weekend dus zeker al vrij en meer info volgt later met de weekendbrief.

Veel leesplezier!

Zondag 3 oktober - GEEN VERGADERING

Jonggivers september 2021: September

HALLOOOOO LIEVERDSSSS!! Zijn jullie al bekomen van ons crazyyyy kamp? Wij niet alleszins. Mopje natuurlijk! Het einde van het kamp was zoals jullie zelf wel weten niet als gepland dus we hebben nog heel wat in te halen. Gelukkig hebben we nog 3, JA 3 (!), spetterende vergaderingen voor jullie klaarstaan in september. Nog een laatste keer genieten van deze geweldige groep voordat we afscheidt moeten nemen van de oudsten en we er enkele jonkies bij mogen krijgen. En ook de leidingsploeg wordt binnenkort weer helemaal door elkaar geschud, maar dat is pas voor het einde van de maand.

Jonggivers juni 2021: VERANDERING KAMPBRIEF!

Hey iedereen!

De uren waarop jullie in berchem station worden verwacht zijn aangepast!
1ste en 2de jaars: 7u15
3de jaars: 8u30

Onze excuses en tot dan!
(we hebben de kampbrief ook aangepast)

Bubbels juni

Jonggivers

Hey jonggivers en ouder

Hierbij de bubbels voor juni. We hebben zoals altijd geprobeerd om zo veel mogelijk rekening te houden met de opgegeven 'voorkeurs vriendjes', maar het kan zijn dat dit hier van afwijkt. Het is deze keer niet mogelijk om toch nog van bubbel te wisselen om de een of andere reden omdat er een systeem achter de verdeling zit. Het zijn de laatste vergaderingen voor het kamp dus het wordt hoog tijd dat we iedereen leren kennen :). Gelieve bij afwezigheid iets te laten weten. 

Groetjes

De jonggiverleiding

Jonggivers juni 2021: Juni

Helloooooo jonggivers

Ik weet niet of jullie het goed en wel beseffen, maar dit is de LAATSTE boemerang van dit jaar (oke excl. die van september). Zorg dus maar dat je er elke week staat zodat we er nog alles uit kunnen halen voor we op dat bangelijke kamp vertrekken! Ook nog even dit:

Bubbels mei

Jonggivers

Hey jonggivers en ouders

Jonggivers mei 2021: Boemerang Mei

Geachte jonggivers,

Het is weer mei en in mei leggen alle vogels een ei, maar hoe weet een vogel nu de weg naar Afrika? In welke richting en hoe lang een vogel trekt is aangeboren. Jonge vogels volgen dus instinctief een bepaalde richting en afstand. Volwassen vogels die al een keer in het overwinteringsgebied zijn geweest, kunnen hun oriëntatie aanpassen indien nodig. Daarnaast gebruiken vogels ook verscheidenen navigatiemethoden waaronder de zon en de sterren, landschapskenmerken (rivieren, bergen, ..) maar ook het aardmagnetisch veld dat is als het ware hun innerelijke kompas.

Pagina's