Info Jonggivers

De jonggidsen en jongverkenners zijn de meisjes en jongens van 11 tot 14 jaar. Ze maken zelf een kampvuur, ze slapen op kamp in een tent, ze maken fietstochten, ze doen grotere bosspelen, ze leren sjorren, ...

Jonggivers

Bubbels mei

Jonggivers

Hey jonggivers en ouders

Jonggivers mei 2021: Boemerang Mei

Geachte jonggivers,

Het is weer mei en in mei leggen alle vogels een ei, maar hoe weet een vogel nu de weg naar Afrika? In welke richting en hoe lang een vogel trekt is aangeboren. Jonge vogels volgen dus instinctief een bepaalde richting en afstand. Volwassen vogels die al een keer in het overwinteringsgebied zijn geweest, kunnen hun oriëntatie aanpassen indien nodig. Daarnaast gebruiken vogels ook verscheidenen navigatiemethoden waaronder de zon en de sterren, landschapskenmerken (rivieren, bergen, ..) maar ook het aardmagnetisch veld dat is als het ware hun innerelijke kompas.

Jonggivers april 2021: April

Yuuuu jonggivers!!! Wauwawiwa het het alweer de 4e maand van het jaar! Nog een paar keer slapen en we vertrekken al op kamp! Oké nee, dat is misschien wat overdreven, maar het komt wel dichterbij. We gaan er deze maand weer kei hard in vliegen en deze keer met 4 gloednieuwe jins!

BUBBEL 1: Marte Tack, Sien Maes, Milla Orlent, Maxime Cooreman, Thijs De Decker, Merlijn Opdenbergh, Simon Russel, Chillan Ng Jonkman, Cesar Ceulemans, Floor Masschaele.

Jonggivers maart 2021: Boemerang Maart

Gegroet beste jonggivers!

 

Jonggivers februari 2021: Boemerang

Hey Jonggivers!

Jonggivers januari 2021: Boemerang Januari 2021!!!


Jullie favoriete leiding wenst iedereen alvast een warm Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar! Hopelijk hebben jullie er van genoten. Voor jullie leiding is het een 'drukke periode' dus kunnen we moeilijk vergaderingen organiseren deze maand. 

Jonggivers november 2020: NIEUWE BOEMERANG DECEMBER

Helloooow lieve Jonggivertjes

Na een leuke novembermaand gaan we proberen dit bizarre jaar toch op een fantastische, te gekke manier af te sluiten. Wat staat er jullie te wachten: koude, regen, de Sint, Kerstbomen en veeeeel lichtjes, maar ook nog een enkele mega coole scoutsvergaderingen. Klinkt goed ? Ik dacht het wel. Hierbij nog eens een warme oproep om op zondagmorgen toch uit jullie bed te komen en mee te doen. Hulp nodig met Discord geef ons een seintje !


Jonggivers november 2020: Nieuwe boemerang

Ja ja, jullie lezen het goed!! Er is dan toch een boemerang voor november!!! Uiteraard zal deze maand niet verlopen zoals we gewend zijn, maar we doen ons uiterste best om jullie zondagvoormiddag het leukste moment van de week te laten zijn. Om met jullie te kunnen communiceren, hebben we gekozen om met Discord te werken. Sommigen onder jullie kennen dit platform misschien wel. Voor de rest, geen paniek! We hebben in een handleiding stap voor stap uitgelegd hoe deze site werkt. Deze werd via mail verzonden, maar staat ook op de website.

Jonggivers november 2020: JONGGIVERS NOVEMBER 2020

VERGADERINGEN AFGELAST - voorlopig even geen vergaderingen meer :( Check je mail voor meer.

 

Heeey liefste jonggivers!

17 Oct

Jonggiverweekend

Jonggivers

Informatie 1e takweekend

Pagina's