Info Kapoenen

De kapoenen zijn kinderen van 6 tot 8 jaar. De meesten zitten dus in het eerste of het tweede studiejaar. De kapoentjes houden zich veel bezig met zich te verkleden, knutselen, zelf een beetje eten in elkaar prutsen, bosspelletjes, pleinspelletjes en ze gaan in de zomer dikwijls voor de eerste keer op kamp. Ze maken allemaal op hun eigen manier kennis met scouting.

Kapoenen november 2020: BOEMERANG NOVEMBER

Hey hey allerliefste kapoenen!!

Wie kan er allemaal al tellen tot 11? Heel goed want we beginnen aan de elfde maand van onze kalender. De maand waarin de kindjes die hierin geboren zijn schorpioen of boogschutter als sterrenbeeld krijgen en de maand waarin we de sjaals en handschoenen terug mogen bovenhalen. Nu we elkaar toch al een beetje beter kennen, beloofd november nog leuker te worden dan oktober! Ik hoor jullie al denken kan dat wel? en het antwoord is Ja!!! Lees maar even mee

zondag 8/11/2020 --- 9u30-12u15 --- Bosspel

Kapoenenweekend 13 tem 15 november

Kapoenen

Beste mama, papa en natuurlijk kapoen

Dit jaar zou het eerste weekend van de kapoenen plaatsvinden van 13 tot en met 15 november. Aangezien we nu al zien dat de maatregelen in verband met corona worden verstrengd door de overheid, wilden we alvast eens peilen naar de goesting van jullie kapoen om mee op weekend te komen. Daarbij zijn we ook een luisterend oor voor jullie als ouder om jullie kapoen mits een aantal afspraken mee te sturen op weekend.

Kapoenen oktober 2020: Boemerang oktober

zondag 4 oktober - kennismakingsvergadering - 9u30 tot 12u15

Liefste kapoenen, het nieuwe scoutsjaar is begonnen dus dit is een speciale dag! Het is de eerste vergadering met de nieuwe kapoenen en de nieuwe leiding :) veel nieuwe gezichten om te leren kennen, super spannend! Wij hopen dat zowel alle eerstejaars als tweedejaars erbij zijn! Het belooft een gezellige voormiddag te worden.

zondag 11 oktober - bosspel - 9u30 tot 12u15

Inschrijving Kapoenenkamp

Beste kapoenenouders,

Gelieve via onderstaand formulier uw kapoen in te schrijven voor het kamp van deze zomer. Dit kamp zal doorgaan van 1 t.e.m. 6 juli onder strikte hygiëne- en veiligheidsregels. Concrete informatie kan u vinden in de informatie brief die naar u werd verstuurd en ik de kampbrief die verstuurd zal worden in de week voor het kamp.

Weekend/Kamp

Kapoenenkamp

1 Jul tot 6 Jul

Kapoenen maart 2020: Boemerang maart

Dag kapoenen

Zoals jullie weten was vorige maand het weer niet zo spectaculair. Storm Ciara, Dennis en Ellen zijn langsgekomen en Francis is nog op komst.

Maar gelukkig is maart de maand van de LENTE, joepiedepoepie! Wij zullen ervoor zorgen dat al jullie mooie zonnegezichtjes zullen stralen van plezier met enkele superleuke vergaderingen.

Zondag 1 maart (9u30-12u15): Het Geweldige Viltjes Spel

Kapoenen februari 2020: Boemerang februari

Hey lieve kapoenen

Februari is zo’n mooie maand! Er komen namelijk veel feestdagen aan te pas. Zo heb je op 10 februari ‘Wereld Peulvruchten dag’ en op 17 februari ‘Doe Vriendelijk dag’.

Maar de belangrijkste dag in februari is natuurlijk 14 februari want dan is het VALENTIJNSDAG!

Met al die romantische dingen die er deze maand gepland zijn mogen we natuurlijk de scouts niet vergeten. Daarom hebben wij enkele leuke vergadering voorzien waar we jullie met veel liefde zullen ontvangen.

Weekend/Kamp

Groepsweekend

14 Feb tot 16 Feb

Kapoenen januari 2020: Boemerang januari

Dag liefste kapoenen!

Het nieuwe jaar is begonnen en de leiding heeft al goede voornemens bedacht. Om wat inspiratie te geven voor jullie goede voornemens hebben we die van ons even opgelijst.

IN 2020 WILT:

Veva:

-          graag een tonsuur als kapsel (voor de kapoenen of ouders die het niet kennen: Google is uw vriend!)

-           beter opletten tijdens de les en de takraad

Donna:

-          Trouwen in een mooie witte jurk. Jopie vraagt haar namelijk ten huwelijk in april maar dat weet nog niemand behalve Tika

Moby:

Kapoenen december 2019: Boemerang december

Dag mijn allerliefste kapoenen!

December belooft een mooie maand te worden: Sinterklaas komt langs, de kerstvakantie is in zicht en Jopie zal eindelijk zijn neuscorrectie laten doorgaan. Buiten al die joligheden zijn er natuurlijk ook 3 supercoolezottefantastische scoutsvergaderingen op komst die je niet mag missen! Want zoals Principiële Peter altijd zegt: “Wie niet naar de scoutsvergaderingen komt, wordt later kaal!”

Zondag 8 december (9u30-12u15): Sinterklaasvergadering