Info Kapoenen

De kapoenen zijn kinderen van 6 tot 8 jaar. De meesten zitten dus in het eerste of het tweede studiejaar. De kapoentjes houden zich veel bezig met zich te verkleden, knutselen, zelf een beetje eten in elkaar prutsen, bosspelletjes, pleinspelletjes en ze gaan in de zomer dikwijls voor de eerste keer op kamp. Ze maken allemaal op hun eigen manier kennis met scouting.

Kapoenen maart 2020: Boemerang maart

Dag kapoenen

Zoals jullie weten was vorige maand het weer niet zo spectaculair. Storm Ciara, Dennis en Ellen zijn langsgekomen en Francis is nog op komst.

Maar gelukkig is maart de maand van de LENTE, joepiedepoepie! Wij zullen ervoor zorgen dat al jullie mooie zonnegezichtjes zullen stralen van plezier met enkele superleuke vergaderingen.

Zondag 1 maart (9u30-12u15): Het Geweldige Viltjes Spel

Kapoenen februari 2020: Boemerang februari

Hey lieve kapoenen

Februari is zo’n mooie maand! Er komen namelijk veel feestdagen aan te pas. Zo heb je op 10 februari ‘Wereld Peulvruchten dag’ en op 17 februari ‘Doe Vriendelijk dag’.

Maar de belangrijkste dag in februari is natuurlijk 14 februari want dan is het VALENTIJNSDAG!

Met al die romantische dingen die er deze maand gepland zijn mogen we natuurlijk de scouts niet vergeten. Daarom hebben wij enkele leuke vergadering voorzien waar we jullie met veel liefde zullen ontvangen.

Kapoenen januari 2020: Boemerang januari

Dag liefste kapoenen!

Het nieuwe jaar is begonnen en de leiding heeft al goede voornemens bedacht. Om wat inspiratie te geven voor jullie goede voornemens hebben we die van ons even opgelijst.

IN 2020 WILT:

Veva:

-          graag een tonsuur als kapsel (voor de kapoenen of ouders die het niet kennen: Google is uw vriend!)

-           beter opletten tijdens de les en de takraad

Donna:

-          Trouwen in een mooie witte jurk. Jopie vraagt haar namelijk ten huwelijk in april maar dat weet nog niemand behalve Tika

Moby:

Kapoenen december 2019: Boemerang december

Dag mijn allerliefste kapoenen!

December belooft een mooie maand te worden: Sinterklaas komt langs, de kerstvakantie is in zicht en Jopie zal eindelijk zijn neuscorrectie laten doorgaan. Buiten al die joligheden zijn er natuurlijk ook 3 supercoolezottefantastische scoutsvergaderingen op komst die je niet mag missen! Want zoals Principiële Peter altijd zegt: “Wie niet naar de scoutsvergaderingen komt, wordt later kaal!”

Zondag 8 december (9u30-12u15): Sinterklaasvergadering

Kapoenen november 2019: Boemerang november

Hoipiepeloi lieve kapoenen!

Brrrr november, het wordt al wat kouder, het is snel donker en er is al wel eens een regenbui hier en daar. Soms zou je dan liever thuis blijven in je bed met een warme chocomelk (mmm).

Maar bij ons is dat natuurlijk helemaal anders: wij voorzien weer een supertoffe maand met activiteiten zodat jullie het warm krijgen! November saai? Niks van waar!

Zondag 3 november (9u30-12u15): BIJzonder leuk spel

Kapoenen oktober 2019: Boemerang oktober

Heeeey lieve kapoentjes! Het nieuwe scoutsjaar is gestart en we vliegen er meteen in. Maak jullie maar klaar voor een geweldige maand vol van de leukste spelletjes en activiteiten met jullie spliksplinternieuwe leiding.

Zondag 13 oktober : Brunch (10u-12u)

Inschrijving Kapoenenkamp

Beste kapoenenouders,

Gelieve via onderstaand formulier uw kapoen in te schrijven voor het kamp van deze zomer. Dit kamp zal doorgaan van 1 t.e.m. 6 juli onder strikte hygiëne- en veiligheidsregels. Concrete informatie kan u vinden in de informatie brief die naar u werd verstuurd en ik de kampbrief die verstuurd zal worden in de week voor het kamp.

Kapoenenkamp

1 Jul tot 6 Jul

Groepsweekend

14 Feb tot 16 Feb

Kapoenenweekend

8 Nov tot 10 Nov
Kapoenen

Hoera! We vertrekken van 8 tot 11 november op ons eerste kapoenenweekend van het jaar! Wij hebben er mega veel zin in en hopelijk jullie ook! Dit weekend maken we een reis door het eindeloze en mysterieuze heelal op zoek naar de vrienden van Frank. Meer lees je daarover in de weekendbrief die onder kapoenendoc's is gepubliceerd (rechtsonder na het klikken op de kapoenentak). Komen is de boodschap!