Inschrijven

De inschrijvingen voor het scoutsjaar 2020-2021 zijn afgelopen

LEDENSTOPS

Door de groei in het aantal leden in onze scouts werken we sinds enkele jaren met ledenstops, dit betekent dat we op elke leeftijdsgroep een maximum aantal leden hebben geplakt. Dit doen we omdat we om een hechte band met onze leden te kunnen creëren en we daarbovenop de veiligheid van de activiteiten willen verzekeren. Er wordt minder rekening gehouden met het aantal leden per tak, meer met het aantal leden per geboortejaar. Door de ledenstops kunnen we zorgen voor een stabiele en evenwichtige groep, deze ingreep heeft als voordeel dat elk lid ongeveer evenveel speelkameraadjes heeft van zijn of haar leeftijd. 

Leeftijdsgroepen die volzet zijn voor het werkjaar 2021-2022 per geboortejaar: 

  • °2014
  • °2013 
  • °2012 
  • °2010
  • °2009
  • °2006 

Wij werken niet meer met wachtlijsten, we hebben bewust gekozen dit niet te doen, omdat we willen vermijden dat mensen verschillende jaren op de wachtlijst staan en dan uiteindelijk nooit aanvaardt kunnen worden. Omdat er in Wilrijk en omstreken nog veel andere scoutsen zijn, werken we met een doorstuursysteem. 

Indien u uw kind toch in één van de leeftijdscategorieën zou willen inschrijven die volzet is, zouden wij u willen vragen om ons een mailtje te sturen. Zo kunnen wij u laten weten bij welke scoutsgroepen in de buurt er wel nog een plaatsje is voor uw zoon of dochter, zodat uw kind toch een scout kan worden.    

 

INSCHRIJVEN
Inschrijven in onze scouts kan, voor nieuwe leden, vanaf zondag 15 augustus 2021, 10 uur via het inschrijvingsformulier dat hier aan de rechterkant zal verschijnen. Het inschrijvingsformulier verschijnt pas als je aangemeld bent. Om je in te kunnen schrijven moet je dus eerst een account aanmaken op deze site. Dit doe je via het '+' teken rechts bovenaan.

Leden die al een broer of een zus in onze scouts hebben zitten, krijgen voor de inschrijvingen voorrang en kunnen zich al vanaf 8 augustus inschrijven via een mail die die dag verzonden zal worden.

Leden die al eerder in een tak van onze scouts zaten worden automatisch heringeschreven wanneer het lidgeld betaald wordt, voor deze leden moet er geen inschrijvingsformulier ingevuld worden.   

Ten laatste 24 september ontvangt u een mail waarin staat of uw zoon of dochter definitief is ingeschreven of niet. 

Het inschrijvingsgeld bedraagt €50 voor het eerste kind en €45 voor ieder volgend kind per gezin. Leden uit gezinnen die het financieel niet zo gemakkelijk hebben, kunnen zich inschrijven aan verminderd lidgeld. Gelieve hiervoor een mailtje te sturen naar groepsleiding@scouts4811.be. Ook kunnen wij bij andere scoutsgerelateerde extra kosten ondersteuning bieden. 

Dit bedrag dient overgeschreven te worden op de groepsrekening: BE30 0688 9815 0511 voor 4 oktober 2021 met als melding: Lidgeld "naam lid" "tak” 21/22.

        

Let op: de inschrijving bij Scouts en Gidsen Vlaanderen (en dus ook je verzekering) is pas in orde wanneer de overschrijving gebeurd is.

Moest u nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen. 

De Groepsleiding - groepsleiding@scouts4811.be

Dries, Juno, Willem en Melissa