Fiscale Aftrekbaarheid

WIST JE DAT JE VERSCHILLENDE KOSTEN VOOR DE SCOUTS (ZOALS ONZE JAARLIJKSE KAMPEN EN WEEKENDS) KAN INBRENGEN ALS VERMINDERING OP JE BELASTBAAR INKOMEN?

 

VOOR WIE?

Ouders van kapoenen, welpen (en eerste jaars jonggivers, jonger dan 12jaar) kunnen de kosten voor de opvang van hun kinderen inbrengen als vermindering op hun belastbaar inkomen. Deze kosten kunnen dan worden afgetrokken van de belastingen.

    

WAT HEB IK NODIG?

Om te bewijzen dat uw zoon of dochter meedoet aan activiteiten van Scouts 4811 is er een attest nodig. Zo'n attest bestaat uit 2 delen.

In het eerste deel wordt door de stad bepaald dat Scouts 4811 een erkende jeugdbeweging is, en dus in aanmerking kan komen voor dit fiscale voordeel.

In het tweede deel, dat wordt ingevuld door Scouts 4811 zelf, geven we aan op welke periode het scoutskamp/weekend is doorgegaan. Na ontvangst van dit attest heeft u bewijs van het bedrag dat u heeft betaald voor het scoutskamp of -weekend van uw kind. Het is dit bedrag dat u fiscaal in minderheid kan brengen.

 

HOE BEMACHTIG IK DIT FORMULIER?

De fiscale attesten worden uitgezonden tussen midden en eind mei 2019. Deze zullen verzonden worden via e-mail in de vorm van een bijlage. U ontvangt het attest voor uw zoon of dochter op het e-mailadres dat in de groepsadministratie gelinkt is aan het profiel van het lid. Dit is dus niet per sé het e-mail adres van één van de ouders, kijk dit dus na indien u geen attest in uw inbox kan terugvinden! De website van de groepsadmininstratie kan u raadplegen via: https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/.

Bij de fiscale attesten zorgen wij ervoor dat alles reeds ingevuld is alvorens we ze u doorsturen. U hoeft hierna dus niets meer te doen.

Aangezien het uitzenden van de attesten gebasseerd is op de nauwkeurigheid van de aanwezigheidslijsten die bijgehouden wordt door de takleiding, bestaat er een kleine kans dat uw zoon of dochter geen attest ontvangen heeft wanneer hij of zij per ongeluk niet genoteerd werd. Moest dit voor u het geval zijn, gelieve dan een mailtje te sturen naar groepsleiding@scouts4811.be.