DRINGEND: WIJZIGINGEN ZOMERKAMPEN
DRINGEND: WIJZIGINGEN ZOMERKAMPEN
Beste ouder,
Bij een covid-test uit voorzorgen bij leiding vooraf aan het kamp zijn gisteren 4 positieve besmettingen vastgesteld, waarbij ook leiding symptomen van COVID-19 vertoont.
In de aanloop van het kamp zijn we enkele keren samen gekomen om voorbereidingen te treffen, en na advies van de arts blijkt dat een groot deel van de leidingsploeg een hoogrisicocontact heeft gehad.
Op dit moment zijn we dus genoodzaakt om met een deel van de leidingsploeg in quarantaine te gaan en ons te laten testen. Een ander deel van de leidingsploeg wordt geadviseerd om enige voorzichtigheid te tonen en de contacten te beperken.
Helaas wil dit zeggen dat de kampen voor kapoenen en welpen niet kunnen starten op 1 juli. Over de jonggivers is nog geen duidelijkheid, daar wordt vandaag zo snel mogelijk meer informatie over gegeven. Voor de givers zal het kamp normaal verlopen, maar zal verdere communicatie vanuit de tak nog volgen.
We zijn zelf als leiding zwaar geraakt door deze situatie, aangezien we met heel veel zin uitkijken naar het kamp, het weerzien en voor velen het tofste moment van het jaar.
We begrijpen dat dit nieuws ook voor jullie een grote impact heeft, maar kunnen gezien de omvang van de besmettingen en contacten geen veilig en verantwoord kamp garanderen vanaf 1 juli.
We onderzoeken om ondertussen iedereen zo snel mogelijk getest te krijgen en gaan in quarantaine, die minimaal geldt tot 4 juli. Deze avond komen we vervolgens digitaal samen om te bekijken of we de kampen kunnen laten doorgaan eenmaal de leidingsploeg uit quarantaine komt, en hoe we dit vervolgens zullen organiseren.
Van zodra we meer nieuws hebben communiceren we dit ook naar jullie allemaal.
We beseffen dat dit voor jullie als ouders, maar ook voor de leden, allerminst aangenaam nieuws is.
Helaas is dit als leidingsploeg, met pijn in het hart, de enige verantwoorde beslissing om te nemen.
Indien u nog vragen heeft kan je ons bereiken via groepsleiding@scouts4811.be of voor dringende zaken op het nummer 0471571384.
Alvast bedankt voor jullie begrip en medewerking.
Groetjes
De leiding van Scouts 4811