Welpen mei 2022: Welpen boomerang mei

In mei leggen alle vogels een ei. Mei rijmt op mij en jij en op allebei, en in mei wordt de leiding geïnspireerd door rijmerij. “Op 1 mei is het altijd een dagje vrij. Op 8 mei bellen we aan bij huizen nabij, en verkopen we onze scoutse kruiderij. Pronkerij staat centraal op 15 mei, en maken we een mooie fotogalerij. Op 22 mei creëren we een mooie landschapsschilderij, en voorzien de welpen gepaste kledij. Tenslotte schaven we op 27 mei en onze algemene kennis bij.”

Zondag 1 mei: Dag van de Arbeid-spel (9u30-12u15)

Deze zondag is het de dag van de Arbeid. Dat betekent dat we de betere arbeidsomstandigheden in België vieren, en moeten we niet werken: jeej! Behalve als je scoutsleider bent, dan moet je wel op zondag en feestdagen paraat staan met een kei tof spel om de leden te entertainen. Doe vandaag iets rood aan; een T-shirt, sok, haarspeld of onderbroek, en misschien krijg je wel een voordeel in het spel…

Zondag 8 mei: Groepsverkoop (9u30-12u15)

Voor deze zondag moeten jullie jullie allerbeste verkoop skills bovenhalen, want we gaan met heel de scouts plantjes verkopen! Willen jouw mama, papa, oma, opa, buur, slager, hond of kat ook een plantje kopen? Dan kan dat zeker! Een kruidenplantje kan je kopen voor 3 euro per stuk, of een assortiment aan 10 euro. Je kan wachten tot er enkele schattige kindjes aan je deur komen bellen om te kopen, of een bestelling plaatsen via de scoutssite.

Zondag 15 mei: Fotodag (9u30-12u15)

Zie dat jullie zeker jullie haren goed hebben gekamd, tandjes mooi gepoetst en een proper uniform aanhebben. Want we gaan een hele fotoshoot doen met de scouts om al jullie schattige (maar ondeugende) glimlachjes vast te leggen op camera. Kom vandaag ook allemaal in per-fect uniform, zodat we zeker kunnen stralen als de beste scouts van Wilrijk en omstreken.

Zondag 22 mei: Verfspel (9u30-12u15)

Kennen jullie Pigcasso? Dat is het varkentje op de foto hierboven, en die kan schilderen! Met een penseel in zijn mond tekent hij de beestigste schilderijen, en deze worden erna verkocht voor duizenden euro’s!!! Of we zelf ook varkentjes gaan voorzien op ons verfspel, gaan we nog niet verklappen. En of jullie de kunstige varkentjes mogen naspelen, of eerder als een schildersezel een rol krijgen, zullen jullie ook ontdekken deze zondag. Doe zeker allemaal kleren aan die vuil mogen worden!!

Vrijdag 27 mei: Quiz (18u-20)

Wist je dat er gemiddeld 100 mensen per jaar stikken in een balpen? Wist je dat er niet één normaal Nederlands woord rijmt op het woord twaalf? Wist je dat er op zijn minst 9 miljoen mensen jarig zijn op dezelfde dag als jij? Wist je dat heet water sneller bevriest dan koud water? Gek toch, maar genoeg met mijn dolle weetjes want deze vrijdagavond gaan we jullie kennis testen.

Zo, zo lieve welpjes, dat was het alweer voor mei. De tijd gaat toch soms snel voorbij, en de leiding is alvast de dagen aan het aftellen tot ons giga leuk kamp!

Tot op de vergaderingen! Heel veel knuffels van jullie leiding

Ikki, Jacala, Mang, Koo, Raksha en Tabaqui