Kapoenen december 2019: Boemerang december

Dag mijn allerliefste kapoenen!

December belooft een mooie maand te worden: Sinterklaas komt langs, de kerstvakantie is in zicht en Jopie zal eindelijk zijn neuscorrectie laten doorgaan. Buiten al die joligheden zijn er natuurlijk ook 3 supercoolezottefantastische scoutsvergaderingen op komst die je niet mag missen! Want zoals Principiële Peter altijd zegt: “Wie niet naar de scoutsvergaderingen komt, wordt later kaal!”

Zondag 8 december (9u30-12u15): Sinterklaasvergadering

Hij komt, hij komt, hij komt niet naar de vergadering. Xebo moet zich voorbereiden voor zijn examens van badmeester.

Maar wie komt er dan wel?

Hopelijk alle brave kapoenen, want die krijgen het genoegen om met Sinterklaas en de Pieten samen een scoutsvergadering te beleven. Ook de kapoenen die niet altijd even braaf zijn geweest, zijn zeker welkom. Misschien dat ze een tekening kunnen maken om de Sint te verblijden.

Je hoort het al, het wordt geweldig!

Zondag 15 december (9u30-12u15): Tessa Theezak spel

Zoals jullie weten houdt Donna van reizen, en dan voornamelijk op een boot. Daarom maakt ze elk jaar een cruise met Rita Rosbief NV: “Oerdegelijke cruises, aan oerdegelijke prijzen!”

Op één van haar reizen is Donna een speciale dame tegengekomen, die Tessa Theezak heet. Eigenlijk is Tessa Theezak een bijnaam want ze heet eigenlijk Tessa Peeters. Maar omdat ze altijd thee dronk vonden ze Theezak een betere naam.

Maar nu hoor ik jullie denken: “Waarom dronk ze zoveel thee?” Wel, ze woont op de Noordpool en drinkt veel thee om het warm te krijgen.

Gisteren heeft Donna goed nieuws ontvangen: Tessa wil graag de kapoenen komen bezoeken!

We verwachten jullie allemaal om Tessa een warm welkom te heten.

Zondag 22 december: GEEN VERGADERING

Helaas, vandaag is het geen vergadering. Jopie ligt met een zak ijs op zijn gecorrigeerde neus, Donna is verpleegster in bijberoep en zal Jopie wel een kusje geven om hem beter te doen voelen. Tika en Nala zijn de Bosklapper gaan spotten in de Lilse Bergen, en Veva moet rijden want Tika en Nala hebben geen rijbewijs. Bizou gaat het kanaal overzwemmen, dus die heeft ook geen tijd.

Moby gaat zijn postzegelverzameling ordenen. Appie gaat heel de dag op toilet zitten door een verkeerd broodje preparé. En Xebo kan niet komen omdat Bart de Bever op bezoek komt.

Zoals jullie zien, is deze dag nogal druk. Daarom dat er vandaag spijtig genoeg geen vergadering is.

Zaterdag 28 december (18u30-20u30): Filmvergadering

Wat is er beter dan op een koude winterdag de avond door te brengen binnen, gezellig met een film? Niets natuurlijk! Daarom dat wij een filmavond organiseren. We spreken om 18u30 af op het scoutslokaal.

Neem zeker een slaapzak of dekentje mee om het ULTRA gezellig te maken

Hopla, dit was het dan weer voor deze maand. Hopelijk zien we iedereen talrijk verschijnen. En onthoud: wie niet op de scoutsvergaderingen komt, wordt later kaal! (tenzij je het laat weten op voorhand)

Dikke vette kusjes,

Jopie, Nala, Donna, Veva, Xebo, Bizou, Moby, Appie en Tika