Jonggivers september 2015: Boemerang

Dag liefste Jonggivertjes. Eindelijk is het de leiding gelukt om iets op papier te krijgen. Na het fantastisch kamp zaten we met z’n zevenen in de put. We voelden ons lusteloos, we wisten niet wat te doen. Hoe kon dit ook anders? Alle activiteiten tijdens onze zomervakantie zouden toch maar verbleken bij de herinneringen aan ons waanzinnig en magafantastisch Jonggiverkamp te Our. Gelukkig spraken we tijdens de laatste weken nog eens af. Na het wegvegen van de laatste traan, een knuffel en een schouderklop  beseften we plots dat het nog niet voorbij was. September kwam eraan: tegelijk eind en start van het Scoutsjaar. Benieuwd wat jullie nog te wachten staat? Lees het hier!

Zondag 6 september – Flashbackmetfotoenfilmvergadering – 9u30 tot 12u15

Wellicht kunnen jullie je nog herinneren dat Robbe zijn beste vriend Canon het fototoestel had meegebracht op kamp? Hij nam hem overal mee naartoe. Canon had een goede tijd op kamp en was overal bij. En herinneren jullie onze malle Jules alias Patrick die over het kampterrein huppelde met een hoogtechnologisch bakje op zijn borst dat elke beweging vastlegde? De resultaten hiervan zullen jullie te zien krijgen op deze fantastiche fotovergadering; De leiding installeert een groot projectiescherm in het lokaal zodat jullie optimaal het kamp voor een tweede keer kunnen beleven? Twee keer op kamp voor dezelfde prijs? Het is geen grap! Wees erbij!

Zondag  13 september – Het Grote Bosspel –  9u30 tot 12u15

Vandaag is het de laatste vergadering met jullie oude leidingsploeg (snif). Omdat jullie deze kanjers niet zouden vergeten willen ze afsluiten met een echte scouteske knal. Kom naar dit bosspel der bosspelen als je wil zien hoe Lander de longen uit zijn lijf loopt, Yanni vakkundig alle putten ontwijkt, Jules en Cara de zotste raadsels bedenken, Robbe zijn gsm nooit kwijtraakt en Emma en Maud jullie proberen op te lichten met behulp van hun vrouwelijke charmes.

Zaterdag 19 september – Opendeurgang

Vandaag is het na het kamp misschien wel het belangrijkste evenement van het scoutsjaar: de Opendeurgang! Vandaag vindt het magische ritueel plaats waarbij onze derdejaars een parcours beginnen als Jonggivers en succesvol afronden als Giver. Ook de rest mag hierbij aanwezig zijn om te supporteren/lachen/gevoelens van trots te ervaren (schrappen wat niet past).  ’s Avonds eten we traditiegetrouw allemaal ribbetjes en het hele gebeuren wordt zoals steeds afgesloten met de bekendmaking van de nieuwe leidingsploegen. Spannend! Zorg dat je erbij bent! Info en inschrijven via de site.

Zondag 27 september – Eerste vergadering!!! – 9u30 tot 12u15

De cirkel is rond. Na de opendeurgang is het jaar weer gestart en is het dus tijd om jullie nieuwe groep en leiding te leren kennen. Het is vanzelfsprekend dat je hier bij bent! Jullie nieuwe leiding laat alvast weten dat ze er een waanzinnige lap op gaan geven!

Zo, de maand September zit erop. Voor de allerlaatste keer dikke knuffels en lebbers van The Magnificent Seven

Robbe, Maud, Jules, Cara, Lander,  Emma en Yanni

En een mysterieuze knipoog van jullie nieuwe leidingsploeg x