Jonggivers maart 2021: Boemerang Maart

Gegroet beste jonggivers!

Ra, ra, ra... ook voor de maand maart is er een boemerang! Nu de temperatuur terug stijgt staat jullie allerliefste leiding letterlijk en figuurlijk nóg warmer tegen de komende vergaderingen. Wij  doen dan ook een ZEEEER WARME oproep om jullie naar onze vergadering te lokken, we willen ook eens wat nieuwe gezichtjes kunnen zien! Het einde van al het “corona“gedoe is stilaan in zicht maar dat betekent niet dat we niet op onze hoede moeten blijven! Daarom willen we jullie er nog eens aan herinneren dat alle maatregelen voorlopig behouden blijven, alle jonggivers moeten met mondmasker aankomen op de scouts, je moet je nog steeds inschrijven in een bubbel. Aan de ouders een extra verzoekje om stipt op tijd te zijn, zo kunnen we onnodig contact op het scoutslokaal vermijden.

We spreken terug af aan de speeltuin! Ook deze maand is er maar 1 ledenbubbel.

Zondag 28 februari - 9u30 tot 12u15 -  Wilrijktocht met de fiets!

We sluiten de maand februari af met nog eens sportieve vergadering! Gelukkig hebben we aan het begin van de maand onze conditie al eens goed kunnen trainen want It’s going to be a bumpy ride! Doe je sportschoenen alvast aan en pomp jullie fietsbanden maar op, jullie gaan nooit geloven welke mooie plekken te vinden zijn in de Wilrijkse omgeving. Op avontuur!

Zondag 7 maart - 9u30 tot 12u15 -  The Big Quiz

“scientia potentia est”, zo luidt een van de bekendste latijnse quotes. Het betekent “kennis is macht” en heeft doorheen de tijd zijn punt wel bewezen. Wij zelf zijn hier een voorbeeld van, de homo sapiens. Als onze hersenen zich niet verder hadden ontwikkeld dan zouden we nu nog steeds als apen in bomen rondslingeren. De vraag is, hoe slim kan de mens worden? We moeten dit testen en daarom gaan we vandaag jullie grijze massa eens stevig op de proef  stellen. WE GAAN QUIZZENNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zondag 14 maart - 9u30 tot 12u15 -  3.14159265359

Toen ik nog jong was vroeg ik aan m’n leerkracht wiskunde waarom we “Pi-dag” vieren en waarom het op 14 maart is ? Mijn leerkracht vertelde dat pi-dag eigenlijk een excuus is voor alle wiskundigen om eens uit hun kot te komen en eens een beetje sociaal te wezen. Veertien maart lijkt inderdaad een random datum maar dat is het helemaal niet!  Amerikanen schrijven een datum anders dan wij in België. Wij beginnen met de dag en dan de maand dus 14/03. In Amerika staat echter de maand voorop, en dan pas volgt de dag: 03/14. Daarin vinden we dus het magische getal 3,14 terug!  Eigenlijk is iedereen verplicht om pi-dag  te ‘vieren’ om 1:59 pm want dat zijn namelijk de drie volgende cijfers. Je hebt misschien al een beetje door dat we vandaag gaan vieren ter gelegenheid van het getal Pi!

Zondag 21 maart - 9u30 tot 12u15 -  Gezelschapspelletjes vergadering

Vandaag is het aan jullie. Breng jullie favoriete, knotsgekke of spannende gezelschapspelletjes mee en probeer als winnaar uit de bus te komen. Pas maar op want wij zullen ons ook niet inhouden >:’)

Zondag 28 maart - 9u30 tot 12u15 -  ????????

Houden jullie van verrassingen ? Wij alvast wel. De Jins gaan ons vandaag een spetterende vergadering bezorgen en wij gaan hen eens testen of ze al uit “leiding”materiaal gemaakt zijn. Allen op post!

Groetjes
jullie liefste leiding!