Givers oktober 2020: Boemerang Oktober 2020

Heyooo liefste givers! Long time no see, hopelijk heeft iedereen zich wat kunnen bezig houden tijdens al die scoutsloze zondagochtenden waarbij je dat uniform telkens weer links moest laten liggen... maar HOERA het is weer zover, EINDELIJK elke zondag doedel weer lekker vroeg opstaan en dat uniform aantrekken om naar de scouts te gaan!!! Jullie spiksplinternieuwe leiding heeft er alles aan gedaan om de maand oktober zo goed mogelijk in te zetten, we kijken er naar uit jullie terug te verwelkomen op het lokaal!! C u very soon! xoxo

Zondag 4 oktober - Overgangvergadering - 9u30-12u15

Ookal is de overgang dit jaar niet kunnen doorgaan volgens plan willen we dit fantastische evenement toch niet zomaar aan ons voorbij laten gaan! Deze eerste vergadering zal in het teken staan van de eerstejaars die we zullen verwelkomen bij de givertak! Hoe of wat komen jullie allemaal dan te weten, maar uiteraard is dit ook de perfecte kans om kennis te maken met jullie nieuwe leiding! Of misschien is alles hetzelfde gebleven? Of toch niet? Is er zelfs giverleiding? Mysterie, onwetendheid, duisternis, het wordt allemaal opgeklaard zak op deze eerste vergadering!

Zondag 11 oktober - GEEN VERGADERING

Ten gevolge van een positieve Covid-19 test binnen de 4811-leidingsploeg zullen wij vandaag geen vergadering laten doorgaan. Maak er een toffe zondag van en we zien jullie graag volgende week terug.

Zondag 18 oktober - Bosspel - 9u30-12u15

We spelen bingo! Wie krijgt als eerste een hele (horizontale) rij vol? De cijfers worden echter niet afgeroepen, maar die moeten de leden zelf gaan stelen uit de kampen van de andere teams.Er zijn in het bos evenveel kampen als teams. In ieder kamp zit een leider (+enkele verdedigers blijven rond het kamp). De rest van het team gaat aanvallen om cijfertjes te stelen en terug naar het eigen kamp te brengen. De leden moeten op basis van hun bingokaart beslissen bij welke teams ze gaan binnenvallen (bv. heb je nr. 28 nodig, dan moeten ze bij team groen binnenvallen). De leden kunnen maar rondlopen in het bos zolang ze een leven bij zich hebben. Ze kunnen elkaar tikken: dan wordt er blad/steen/schaar (of ander wedstrijdje, te kiezen door degene die getikt wordt) gespeeld om te bepalen wie er zijn leven moet afgeven aan de ander. De winnaar mag verder lopen, de verliezer gaat meteen een nieuw leventje halen in het eigen kamp. Als ze kunnen binnendringen in een ander kamp zonder hun leven kwijt te raken, mogen ze bij de leider in dat kamp een cijfertje trekken uit het trek-potje. (ze lezen dit luidop voor, zodat de leider dit cijfertje opnieuw kan bijvullen in het trek-potje vanuit het reserve-potje). Ze brengen dit cijfertje dice terug naar het eigen kamp, waar de leider dit (hopelijk) kan aanduiden op de bingokaart.Levens die werden afgenomen van andere teams, worden verzameld in het kamp. Wanneer er 15 leventjes verzameld zijn, mogen ze deze in een kamp van een ander team gaan inwisselen tegen een zélfgekozen cijfertje.

Haha mopje, de echte uitleg van ons bosspel krijgen jullie pas op de vergadering zelf te horen!

Zondag 25 oktober - GeenLeefweekMaarNietGetreurdVergadering

Geen leefweek door 'Rona, maar we laten ons niet doen. We knallen deze zondag verder met een vergadering om U tegen te zeggen. Een vergadering waarin alle creativiteit die normaal verspreid is over een leefweek samenkomt? Is dit zelfs mogelijk? En hoe zou zo'n vergadering zijn? We gaan vandaag een vergadering beleven waarin gekte centraal staat. Yeah let's go!

Zaterdag 31 oktober - HerfstBBQ (18:00 - 21:00, @scoutslokaal) - Gelieve €5 mee te nemen

We staan aan de vooravond van Halloween. De nacht waarin doden herrijzen en Amerikaanse kinderen verkleed van deur tot deur gaan om de suikerverslaving extra te voeden. Wij doen het anders vanavond. We komen samen en gaan genieten van een gezellige BBQ aan het lokaal. Vlezekes bakken, aardappelsalade binnen smikkelen en vergeet zeker jullie groentjes niet op te eten (anders krijgen we misschien boze mailtjes van de ouders). Wij voorzien alles van kolen tot bestek. Aan jullie vragen we €5 mee te nemen voor dit feestmaal. Denk er aan, we zitten buiten dus voorzie warme kledij!

De vergadering van 31 oktober zal niet doorgaan vanwege de opgelegde maatregelen. Hou jullie sterk, hou jullie gezond!

En om af te sluiten nog enkele geniale scoutsquotes:

Scouting is a way of life - to Scout or not to Scout, thats the question - en de beste: Brons, Zilver, Scout

En toen was de maand oktober alweer voorbij, tot in november!

Groetjes jullie nieuwe leiding! xoxo

P.S. zij die de boemerang grondig hebben gelezen, hebben misschien wel gemerkt dat er enkele random woorden verstopt zaten in de uitleg, wie goed heeft opgelet heeft de woordencombinatie doedel-zak-tom-dice gevonden. Dit is de start van een prachtig jaarthema, check zeker deze link als je meer te weten wilt komen! https://www.youtube.com/watch?v=lzc-p6uvkOE&list=RDlzc-p6uvkOE&start_rad...