Givers november 2020: Boemerang november 2020

In de nabije toekomst gaan er geen vergaderingen door voor de givers. Wij wensen alle givers en aanvullend daarop iedereen in je omgeving het beste toe! Wij hopen alvast jullie snel terug te kunnen zien in een gezonde omgeving. Hou jullie sterk!

Een mentale, fysieke en sociale gezondheid toegewenst aan allen.Miet, Sara, Wouter, Melissa, Juno, Dot en Lennert

November, de maand waaring gezichtsbeharing ongeschoren blijft. De maand die niet november, maar Kislew heet indien je de Joodse benaming gebruikt. De maand waarin Schorpioenen en Boogschutters geboren zijn. De maand die je ook slachtmaand of nevelmaand kan noemen. De laatste maand van onze meteorologische herfst. De maand van Sint Pannekoek. De maand waarin we elkaar vijf kaar zullen zien.

Zondag 1 november - Halloweenvergadering (9u30 - 12u15, @lokaal)

"Huh maar leiding we hadden gisteren toch vergadering?" Ja maaaar we treffen elkaar 12uur en 30minuten na het afscheid, waarbij we jullie de grimmigste nacht van het jaar insturen, gewoon opnieuw! Sta paraat om deze gruwelijke ochtend te trotseren waarbij Halloween centraal staat. Samen geesten oproepen, lijkt jullie dat wat? Vandaag is Allerheiligen dus let goed op het weer want iedereen weet: Geeft Allerheiligen zonneschijn, dan zal het spoedig winter zijn.

Zondag 8 november - Stadsspel (9u30 - 12u15, @???)

Aentwaerpen is de stad en de rest is parking. Wiste gulle dat Aentwaerps een wêreldtaal is? Mo we meuge nie vergete da achter Kontich oêk nog mense woêne. Da's 't manneke! 'k Zal is een biêshen in ulle oêr zette we goan naar 't Stad. 't Stad kent vele parels, de een al gekender dan de ander. Wie weet komt jullie Stadskennis wel van pas tijdens dit spel waar zo plat mogelijk dialect praten aangemoedigd is. Op het einde van deze vergadering zien we wie z'ne nestel ee' ston afdraaie.

Zondag 15 november - Bosspel (9u30 - 12u15, @lokaal)

Ooit gehoord van Kludde? Kludde is een figuur uit de Vlaamse folklore. De kwelgeest dook overal in Vlaanderen op en nam er plezier in om mensen te plagen. Kludde kan vele vormen aannemen. Ze spreken van een grote zwarte hond. Een monster met vleugels, een korte staart en zwarte pels die op zijn achterpoten loopt. Anderen praten over een zwarte kat. Of een zwarte vogel die over de velden zweeft en constant zijn eigen naam uitroept. Kludde kan zich ook groter of kleiner maken naargelang de situatie. Als al deze beschrijvingen nog niet voldoende waren zijn sommigen er zeker van dat Kludde een oud, mager paard is. Waar iedereen het wel over eens is zijn de lichtgevende ogen. Bij sommigen rood, voor sommigen blauwe vlammetjes. Kludde verschuilt zich achter bomen en struiken of onder bruggen. 's Nachts komt hij de mensen kwellen en met het komen van de zon verdwijnt Kludde weer. Kludde valt graag dronken inwoners lastig, hij springt op de rug van deze inwoner en laat niet los tot de beschonken inwoner zijn of haar huis bereikt heeft. Kludde zegt misschien alles, misschien niets over de vergadering van vandaag, maar jullie zijn weer een een verhaal wijzer. En daar draait uiteindelijk alles om, wijsheid en kennis.

Zondag 22 november - Techniekenvergadering (9u30 - 12u15, @lokaal)

Sjorren, kaart lezen, EHBO en vuur maken. Je kent het wel. En toch frissen we dit nog eens op. Wie weet pakken we het eens anders aan en droppen we jullie ergens in provincie Antwerpen en moeten jullie de weg terugvinden op eigen houtje. Wij zijn alvast nieuwsgierig naar welke leden hun weg terug vinden en wie niet.

Zondag 29 november - Soepverkoop

Gestoorde activiteiten doen op kamp? Dat kan enkel en alleen als we gestoord veel geld verdienen via jobkes! In coronatijden is creativiteit een absolute must en dus verkopen we vandaag soep!!! Zeg nu zelf, wat is er heerlijker dan na een scoutsvergadering op zo'n koude zondagochtend thuis te komen in de warmte. Het moment waarop je verkleumde vingers opwarmen rond een kommetje soep. De wereld staat stil en er is een moment van puur genot. Tot je natuurlijk je vingers te lang aan de kom houdt en je een minuut later aan de pompbak staat met een rode vinger onder stromend water. Spoor zeker vrienden, buren en familie aan om een soepke te kopen!

Coronavrije groetjes toegewenst aan allen
Dot, Juno, Lennert, Melissa, Miet, Sara & Wouter