Givers mei 2021: Boemerang Mei 2021

Liefste Givers, het voelt alsof we nog maar net begonnen zijn aan het scoutsjaar en we zitten alweer aan de voorlaatste maand... Maar niet getreurd liefste givers, want behalve nieuwe plantjes en diertjes heeft de maand mei ook nog enkele waanzinnige vergaderingen voor jullie in petto! Lees zeker goed na, deze boemerang zou je er zomaar eens van kunnen overtuigen dat niet december maar mei de echte feestmaand is van het jaar!

Zondag 2 mei - Bosspel - 9u30-12u15

De dag na de Dag van de Arbeid spelen we een schitterend bosspel, lekker spelen in het bos dat is toch de enigste manier waarop je uw zondagvoormidag kan doorbrengen? We spreken af aan het scoutslokaal, maak jezelf zo onherkenbaar mogelijk. Enkel scoutsdas is verplicht.

Zondag 9 mei - Techniekenvergadering - 9u30-12u15

Op deze moederdag gaan jullie al jullie mama's eens extra hard laten zien hoe trots ze op jullie mogen zijn, een vuur maken in minder dan een minuut , knopen leggen die niet meer los te krijgen zijn, sjorringen maken waar de leiding alleen maar jaloers op kan zijn,... dat zijn de doelen waar we naar streven deze voormiddag! Maar net als jullie denken dat het niet traditioneler kan, komt jullie vindingrijke leiding in actie en zoals Tom Dice zou zeggen: I can see the sunlight, we hebben het licht gezien en het zal een techniekenvergadering worden die jullie nog nooit eerder hebben meegemaakt, ... be prepared! 

Zondag 16 mei - Stadsspel - 9u30-12u15

Na een heel weekend de verheffing van Jezus in de hemel (O. H Hemelvaart) te vieren zijn we weer klaar voor een nieuwe vergadering: deze week is het een stadsspel! Scoutsuniform, fiets en mondmasker zijn een vereiste! Waar jullie net verwacht worden zal nog meegedeeld worden! 

Zaterdag 22 mei - Spelen in het park - 19u-21u

Vergadering afgeschaft vanwege het slechte weer ;(

Vanavond spreken we uitzonderlijk af op een zaterdag omdat het morgen Pinksteren is en we jullie dit grootse feest natuurlijk niet willen ontzeggen. Buiten pinksteren en niet te vergeten pinkstermaandag heeft jullie leiding al een volgeboekte agenda vol met examens, presentaties en thesissen en ook jullie beginnen binnkort weer aan de meest leerrijke periode van het jaar... vandaar leek een chillavondje in het park ons de geschikte activiteit! Laat je helemaal gaan met dekentjes, gezellige lampjes, frisbees, kubbs en andere leuke spelletjes om in het park te spelen (zo een minitrampoline met een bal, heeft iemand dat? De leiding wilt dat echt is spelen) en dan zien we jullie op de gezelligste avond van de maand! 

Locatie wordt nog bepaald, dit zou per bubbel kunnen, we'll let you know!

Zondag 30 mei - Geen vergadering

Deze week is het geen vergadering, maar gewoon een extra voormiddagje lekker studeren! Wat?! Enkel studeren en geen feestdag?! Ik lach maar, hier zijn de feesten die jullie vandaag allemaal kunnen vieren:

Dominica Trinitatis. De zondag Trinitatis (ook wel Hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid of Drievuldigheidszondag genoemd) is de kerkelijke naam voor de zondag na Pinksteren.

En om het wat internationaler te maken:

In Amerika is het Memorial Day (Herdenking Amerikaanse soldaten in WOII), liever wat zuiders feest vieren? In Spanje is er de Dag van de Canarische eilanden, maar de ultieme feestdag wordt toch wel gevierd in Peru, daar is het op 30 mei de Dag van de Aardappel en wie zou de aardappel nu niet willen vieren?

Afsluiten doen we met een prachtige spreuk:  In mei leggen alle vogels een ei oftewel in mei hebben jullie intelligente leiding weer lang zitten broeden op geweldige vergaderingen speciaal voor jullie, dit belooft weer een topmaand te worden!

Lentige groetjes,

Nouter Weven, Dennert De Lobbelaere, Celissa de Mlippel, Kara de Seyzer, Sot Dalden, Quno Juayhackx en Biet Maelen xoxoxoxo