Givers juni 2021: Boemerang

We treden officieel juni in, de laatste etappe voor scoutskamp en ook de laatste maand van het schooljaar. Dit wil zeggen: examens en scoutsvergaderingen die op de meest willekeurige dagen en uren doorgaan. We stappen deze maand regelmatig af van de klassieke zondagvergaderingen. Zo hebben jullie (en wij) de hele dag om te studeren en staat er 's avonds een ontspannend scoutsmomentje klaar. Deze maand krijgen jullie ook een opdracht mee! We maken het kampthema pas bekend als jullie tegen de denkvergadering de songtekst van de Italiaanse winnaars -SNOOF HIJ NU NET COKE OP INTERNATIONALE TELEVISIE?!?!- van het Eurosong kennen! (deze vinden jullie terug helemaal op het einde van de Boemerang).

Zaterdag 5 juni : Filmavond: 20u00-22u00 : @Scoutslokaal
Vandaag rustdag. Jullie creatieve leiding heeft zonet de meest originele vergadering bedacht in de geschiedenis van vergaderingen: Filmavond! [ https://www.youtube.com/watch?v=Xm_dS-wEFvs ] Goede tips en aanraders van films zijn altijd welkom! *Fix Borat Subsequent Moviefilm* Deze vergadering gaat (zoals alles dit jaar) buiten door, dus voorzie je op kledij die warm genoeg is gedurende de film. Let op, deze vergadering kan uitlopen indien de film langer duurt dan twee uur.

Vrijdag 11 juni : Denkavond: 20u00-22u00 : @Scoutslokaal
Vandaag willen we met jullie nadenken over het kamp. Met welke gedachtes vertrek je op kamp? Wat wil je zeker op kamp doen, en wat net helemaal niet? Deze avond is de ideale avond om een eigen inbreng te geven over het scoutskamp dat voor de deur staat. Wie weet is er wel een kampregel die jaarlijks terugkomt op kamp waar jij het helemaal niet mee eens bent. Ook dit willen we graag horen van jullie! Wij vinden dit een zeer belangrijke vergadering en hopen dus ook om velen van jullie te zien vanavond.

Zondag 20 juni : Water Droogtespelen : 9u30-12u15 : @Scoutslokaal
Al heel mei is de leiding bezig met emmers en tonnen regenwater op te vangen zodat we een episch waterspel kunnen spelen. En awowawiewa het heeft heel mei geregend. 1+1=2 zeggen ze dan, awel wij maken ervan emmers+regenwater=Waterspelvergadering. Trek je mooiste botjes aan en doe net als Alfred Judokus Kwak, je weet wel die eend van je spitter spetter spater. Wees niet verrast als je deze vergadering met natte kledij naar huis moet want waterspelen zonder nattigheid zouden gewone spelen zijn. Wat zou Renaat hierover vertellen?

Droogtespelen want we zitten in het wederkerend fenomeen: droogte. Daarom gaan de geplande waterspelen niet door en doen we de droogtespelen in de plaats. Waar zijn de klimaatschoolstakingen eigenlijk gebleven? Blaas deze nieuw leven in en wie weet kan de toekomstige generatie opnieuw waterspelen doen. Wat zou dat een mooie toekomst zijn.

Zondag 27 juni : Geen vergadering
Vandaag geen vergadering. Dit wil zeggen extra tijd om je valies in te pakken, Kruidvat leeg te roven van hun schepsnoep en epische verkleedkledij te zoeken. Rust uit van de examens, geniet van de dagen rust, feest om de goede punten, feest de slechte punten, doe waar je zin in hebt, maar blijven luisteren naar de ouders he!

Woensdag 30 juni : Camion inladen : 19u30-21u00 : @Scoutslokaal
Ja hoor we staan aan de vooravond van het kamp! (Ofja de 3e jaars & leiding dan toch). De laatste sprint richting finish. Vanavond laden we de camion in, en starten doen we om 19u30. We verwachten iedereen die mee op kamp komt vanavond om te helpen. Je valies moet dus vandaag al klaar zijn want deze gaat in de camion.

Succes aan allen met de examens en maakt er iets schoons van.
Groetjes van de Aanstekelijke, de Bevallige, de Hulpvaardige, de Voorzichtige, de Enthousiaste, de Openhartige en de Verdraagzame.

Songtekst Måneskin - Zitti e buoni:

Loro non sanno di che parlo
Voi siete sporchi fra’ di fango
Giallo di siga’ fra le dita
Io con la siga’ camminandoScusami ma ci credo tanto
Che posso fare questo salto
Anche se la strada è in salita
Per questo ora mi sto allenando

E buonasera signore e signori
Fuori gli attori
Vi conviene toccarvi i coglioni
(Eurovision version: