Info Kapoenen

De kapoenen zijn kinderen van 6 tot 8 jaar. De meesten zitten dus in het eerste of het tweede studiejaar. De kapoentjes houden zich veel bezig met zich te verkleden, knutselen, zelf een beetje eten in elkaar prutsen, bosspelletjes, pleinspelletjes en ze gaan in de zomer dikwijls voor de eerste keer op kamp. Ze maken allemaal op hun eigen manier kennis met scouting.

Kapoenen februari 2019: Februari

Heyhoi zotte kapoenen! We zijn al weer de tweede maand van het jaar! En dat is dan nog wel de maand van de liefde! Oeeeeh zijn er al tortelduifjes bij de kapoenen?

Zondag 3 februari (09u30- 12u15): EEN GOED OUDERWETS BOSSPEL
Doe een dikke jas, sjaal, handschoenen en muts aan om buiten de kou te trotseren tijdens ons superdupermegafantastische bosspel! We verwachten jullie zoals gewoonlijk om half 10 aan het lokaal!

Zondag 10 februari (09u30-12u15): GROTE LADDERSPEL!

Kapoenen januari 2019: Boemerang januari

We vliegen er dit jaar weer keihard in en maken van 2019 een waanzinnig gek en lollig kapoenenjaar! Welke maand is er eerst aan de beurt? Klopt! het koele en gladde januari.

Zaterdag 5 januari - Drie koningen zingen / Nieuwjaarsreceptie - 17u30 tot 19u30

De eerste vergadering van het nieuwe jaar is natuurlijk een traditionele drie-koningen-vergadering! Verkleed je allemaal als koning of koninging en warm je zangstem al op want wij gaan de hele avond aan huis zingen voor een centje! Iedereen wordt aan het lokaal verwacht in kledij om 17u30.

Kapoenen december 2018: December

Hallo allerliefste kapoentjes,

de leukste maand van het jaar komt er weer aan, DECEMBER!! De maand van Sinterklaas, de kerstman en het einde van 2018. Een maand vol cadeautjes en hier nog een cadeautje voor jullie, de boemerang:

Zaterdag 1 december:  Sinterklaasvergadering 18u00 - 20u00

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan…

Kapoenen november 2018: November 2018

November is er weer, dat betekent geen zomer meer.
De dieren bereiden zich voor op hun winterslaap. De beer, het eekhoorntje, missschien zelfs het schaap?
De blaadjes vallen van de bomen, laat de sint maar snel komen!
Maar voor we naar december gaan... zijn hier de spelletjes die jullie deze maand te wachten staan!

Zondag 4 november - Bosspel - 9u30 tot 12u15

Takweekend 2 kapoenen

3 May tot 5 May

Kamp kapoenen

2 Jul tot 6 Jul

Novemberweekend

9 Nov tot 11 Nov

Kapoenen september 2018: Boemerang Oktober

Hallo allerliefste kapoentjes! Dit is de eerste boemerang van het jaar en het beloofd alvast een knotsgekke supertoffe maand oktober te worden vol met allerlei gekke spelletjes!

Zondag 7 Oktober - Kennismakingsvergadering - 9u30 tot 12u15

Kapoenen september 2018: Afscheidsboemerang

Wel hier zijn we weer, voor een laatste keer..

De afgelopen twee maanden waren enorm raar voor ons. Na het kamp kwamen we thuis en plots was het muisstil... Geen Kapoenen die lachend om ons heen liepen en brullend de bossen tegemoet gingen, niemand die met handen vol aarde aan tafel zat, niemand om het avondlied mee te zingen.

Kortom, het was veel te rustig en we staan te popelen om jullie allemaal terug te zien want wij hebben niet één, ook geen twee, maar wel DRIE vergaderingen klaar staan om ons jaar mee af te sluiten!!!

Kapoenen juni 2018: Boemerang juni

Zaterdag 2 juni - filmavond - 18u00 tot 20u00

Deze vergadering zullen de kapoenenleiding het welpenlokaal helemaal omtoveren tot een echte scoutscinema met snacks en een film op grootscherm van jewelste!  Dus denk alvast maar eens na over een film die jullie absoluut met jullie kapoenen-vrienden willen delen, je mag er altijd eentje meenemen!

Zondag 10 juni - GEEN VERGADERING

Zondag 17 juni - Vuilmaakvergadering - 9u30 tot 12u15