Kapoenen december 2017: Boemerang december

Zondag 3 december; sinterklaas 9:30 – 12:15

Onze ongeduldige Kora kon geen seconde meer wachten en heeft haar brief voor Sinterklaas véél te vroeg opgestuurd! Hierdoor is Sinterklaas helemaal in de war en weet hij niet meer op welke dag hij normaal over de daken loopt om alle brave kinderen pakjes te geven. Het resultaat van Kora haar ongeduldigheid? Wel deze keer wordt ongeduldigheid beloont, want de Sint komt samen met Zwarte Piet naar ons lokaal op 3 december!!! Maar Kapoenen neem hier geen voorbeeld aan, want een goede Kapoen weet dat je nooit ongeduldig mag doen . Wees niet bang dat je tekening voor Sinterklaas en Zwarte Piet nog niet af is tegen dan, want deze gaan wij gewoon lekker zelf maken vandaag. Hopelijk zijn jullie allemaal braaf geweest voor elkaar en voor de leiding!

Zondag 10 december; bosspel 9:30 – 12:15

Vandaag spelen we nog eens een goed “ouderwets-100%scouts-fantasierijk-avontuurlijk-spannend” bosspel!!! Pablo en Toto kijken al weken uit naar deze vergadering! Ze hebben de voorbije weken constant in de fitness rondgehangen zodat ze helemaal klaar zijn voor dit spel. Smeer jullie gezicht al vast in met modder, trek die mooie rode Kapoenentrui aan en als kers op de taart neem je die groen-gele das van je nachtkastje en trek je deze over je hoofd. Nu is geen avontuur te groot en zijn jullie helemaal klaar voor dit super-deluxe-bosspel. Ja jullie hebben misschien al door dat er veel adjectieven in deze tekst staan, maar daar gaan we ons niet voor verontschuldigen. Dit betekent gewoon dat wij er KEI VEEL ZIN IN HEBBEN!!!

Zaterdag 16 december; kerstfeestje 18:00 – 20:00

Zorg dat jullie allemaal goed uitgeslapen zijn want vandaag geven Rikki en Asjra een groots Kerstfeest op het lokaal! Jullie mogen jullie klaarmaken voor een knotsgekke dansavond waarbij we samen kerstliedjes zingen en we met een mok warme chocomelk allemaal ons pakje uitpakken! Tijdens deze vergadering mogen jullie ook voor één keer de kapoenentrui thuis laten, MAAR dan moeten jullie wel een knotsgekke Kerstmisoutfit aandoen. Rikki en Asjra kijken er alvast enorm naar uit om deze magische periode met jullie te vieren!!!

OPGELET: Voor deze vergadering vragen wij aan iedereen die komt om een cadeautje mee te brengen. Om ervoor te zorgen dat iedereen een evenwaardig cadeau meebrengt zetten wij hier ook een richtprijs op van vijf euro voor een cadeau. Niemand zal jullie aanspreken mochten jullie over deze prijs gaan, maar zo zorgen we er voor dat er geen Kapoen is die een Jetski krijgt terwijl er een andere is die een grijs potlood krijgt (Dit is een abstract en totaal in het belachelijke getrokken voorbeeld, maar u begrijpt ons wel). Omdat we niet weten welk cadeautje bij wie terecht zal komen cadeautje kan best ook ‘genderneutraal’ zijn, mocht uw cadeautje dan toch iets voor enkel meisjes zijn laat dit dan weten en dan zorgen wij ervoor dat het bij een meisje belandt (of omgekeerd).

Zondag 24 december (geen vergadering: Kerstmis)

Er bestaat een verhaal over een kinneke dat geboren werd tijdens de nacht van 24 december. Het kinneke zou een zware, maar belangrijke toekomst tegemoet gaan. Zijn lot stond al vast nog voor hij een deftig bewustzijn ontwikkelde. De reis die hij zou afleggen stond al in zijn benen gezet nog voor hij kon lopen. De liefde die hij zou verspreiden lag al klaar in zijn armen nog voor hij zijn papflesje kon vasthouden. En zijn speeches vol wijsheden stonden reeds geschreven in zijn tong nog voor hij zelfs maar een geluid kon maken. Voor sommigen is dit kinneke een mythe, anderen zien hem als een deel van de Aardse geschiedenis en aanbidden hem als een lang verloren held. Er zijn ook zij die niet geloven in het bestaan van dit soort, ja zal ik het maar zeggen “messias”. Maar wij bij de Kapoenen van scouts 4811 weten wel beter! Wij weten namelijk dat deze persoon wel echt heeft bestaan en sterker nog: dat deze persoon nog steeds aanwezig is op deze Aarde. Wij weten dit omdat TELDE JARIG IS OP DEZE DAG!!!!!! Daarom zullen wij geen vergadering houden op deze internationale feestdag omdat wij gewoon allemaal ons buikje gaan voleten op de gezondheid van Telde.

Zondag 31 december (geen vergadering: Nieuwjaar)

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, ………. TOT VOLGENDE WEEK!!!! Inderdaad, geen feestelijk begin van 2018 want ook dit weekend is er geen vergadering met de Kapoenen. Toch zal er deze nacht een beetje van Gigi’s magie te bewonderen zijn, want iedereen kan deze nacht gratis en voor niets naar prachtig vuurwerk kijken dat hoog in de lucht zal zorgen voor een prachtig spektakel. Neem je ouders, broers, zussen, nonkels, tantes, oma’s, opa’s en iedereen die je lief hebt bij de hand en spring deze nacht samen het nieuwe jaar in! Wij zien jullie graag volgend jaar terug met nieuwe scoutsvergaderingen en nog meer knotsgekke spelletjes.