Givers mei 2019: Boemerang mei

Dag beste givers, de lente is in het land, en dat valt eraan te zien, en te voelen, als je last zou hebben van de pollen (ik dus, snotter snotter). Ma bon, tis goei weer, en daar gaan we gebruik van maken. Dus ziehier, het programma van de maand mei!

Zaterdag 4 mei – 13-15u en 17-…u: Sera di spaghetti

Voor degenen onder ons die geen Italiaans praten, even een speedcursus:

Spaghetti -> Spaghetti

Mozarella -> Mozarella

Tomaat -> Pomodoro

Saus -> Salsa

Spaghetti met tomatensaus en mozarella -> Spaghetti con salsa di pomodoro e mozzarella

En ja, voor de rest, regelet, dat komt wel goed. Maar ja, die tafels gaan zichzelf niet klaarzetten, dus daarom worden jullie zaterdag om 13u aan het lokaal verwacht, als we goed doorwerken kunnen jullie na 2 uurtjes al terug naar huis. Om dan om 17u terug aan het lokaal te staan in een gepaste outfit (scoutsdas, zwarte broek/rok, volledig wit hemd/blouse (witte tshirt mag ook als je echt geen hemd hebt, en dat van de papa veel te groot is)). Daarna ontvangen we alle mensen en zien we dat deze hun buikje lekker rond eten en drinken. Jullie mogen naar huis als alle klanten gegeten hebben, en de belangrijkste dingen zijn opgeruimd, dus reken maar iets van een 23u.

WE VERWACHTEN IEDEREEN, TENZIJ MET EEN ZEER GOED EXCUUS!

Zondag 12 mei – 9u30-12u15: Plantjesverkoop

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we vandaag weer de straat op om de buurt onveilig te maken met onze kruidenplantjes. Het concept kennen jullie al, dus veel woorden maak ik er niet meer aan vuil.

Zie dat je met de fiets komt in het geval dat ons gebied ver van het lokaal ligt!

Zondag 19 mei – 9u30-12u15: Fotodag

Ga nog eens goed naar de coiffeur, laat u nagels doen, doe een dansje voor goed weer, en zie dat je highlights on point zijn, want vandaag kruipen we met z’n allen voor de camera. Zie dat je er minstens even goed uitziet als P-J in bovenstaande foto, en dat je er bent, zodat je binnen 10 jaar terug kunt kijken naar die mooie givertijd!

Zaterdag 25 mei – 20u-22u: Patrouillespel Mila

Deze maand is het de beurt aan de patrouille van Mila om ons te verrassen met een topspel. Zullen zij de vorige patrouilles kunnen overtreffen? Wat zou het zijn? Kom vandaag, en vindt het uit!

Voila, dat was het weer voor deze maand, nog maar 2 maandjes slapen, en we vertrekken op kamp!

Dikke smakkers, en tot op de scouts!

Bert, Peter-Jan, Gilles, Walter, Stephaan, Tedhi en André